10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Ismail Ilgün maakt documentaires voor AD

Voormalig treitervlogger Ismail Ilgün gaat online documentaires voor AD.nl maken. In zijn reeks Achter Buurten maakt hij video’s over het leven in achterstandswijken.

Ilgün gaat op zoek naar jongens in armere buurten die iets van hun leven maken. Met de documentaire van Ilgün wil AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis het gedrag van de Zaandamse vlogger “absoluut niet goedpraten.” “Ismail Ilgun heeft een bijzonder talent en deze documentaire is interessante journalistiek.

In twintig minuten krijgen we een rondleiding door een wijk zoals we die zelf niet snel zouden zien, al is het maar omdat de aanwezigheid van een ‘gewone’ journalist de situatie zou veranderen. We keuren niet goed of af wat er wordt getoond, maar we willen het wel laten zien. Dat is waar journalistiek voor is: tonen wat er gebeurt.”