16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Rotterdamse gemeenteraad eist rectificatie Turkse Krant

De Rotterdamse gemeenteraad onderneemt juridische stappen tegen de Turkse krant Sabah.

Volgens de gemeenteraad zijn door Sabah, aan het adres van het Rotterdamse CDA-raadslid Turan Yazir, ernstige aantijgingen gedaan.

De gemeenteraad vindt het onaanvaardbaar dat de gekozen volksvertegenwoordiger zijn democratische recht niet in vrijheid kan uitvoeren door aantoonbare smaad en laster in de media.

Daarom wil de gemeenteraad van Rotterdam dat de rechter zich uitspreekt over de vele aantijgingen jegens het raadslid Yazir in het dagblad Sabah. Volgens de gemeenteraad zijn vrijheid van meningsuiting en persvrijheid zijn een groot goed en belangrijke waarden in een democratie.

Gekozen volksvertegenwoordigers moeten hun democratische rechten in vrijheid kunnen uitoefenen. Het functioneren van de Rotterdamse gemeenteraad wordt anders ernstig bedreigd. De raad eist daarom een rectificatie en een verbod op herpublicatie.