10.5 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Premier Pakistan kan voorlopig aanblijven

De Pakistaanse premier Nawaz Sharif kan voorlopig aanblijven. Het Hooggerechtshof besliste donderdag dat er vooralsnog onvoldoende bewijs is om hem wegens corruptie uit zijn ambt te zetten. De beschuldigingen moeten wel nader worden onderzocht.

De oppositie beschuldigt Sharif en zijn kinderen ervan geld in het buitenland te hebben ondergebracht. De oppositie baseert zich op onthullingen in de Panama Papers. Dat zijn uitgelekte documenten van de Panamese dienstverlener Mossack Fonseca, die rijke mensen hielp bij het opzetten van brievenbusfirma’s in belastingparadijzen zodat ze belastingen konden ontwijken of ontduiken.

Sharif verklaarde vorig jaar in het parlement dat het familiebezit op legale wijze werd verkregen in de tientallen jaren voordat hij de politiek in ging. Ook zei hij dat geen geld is weggesluisd naar het buitenland.