9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Ex-D66 en ex-PVV verder in Groep De Mos

Raadslid Rachid Guernaoui ex-D66 sluit zich per direct aan bij de fractie Groep de Mos. Guernaoui wordt namens de partij woordvoerder Leefomgeving (Verkeer/Vervoer, Buitenruimte en Groen), Horeca en Haagse Markt.

Groep De Mos zegt: Met Rachid halen we een bevlogen politicus in huis samen met Rachid gaan we voor het realiseren van onze ambitie: de grootste worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en de stad besturen. Hij krijgt een mooie plek op de lijst en hij zal onderdeel uitmaken van de commissie die ons verkiezingsprogramma gaat schrijven. Bovendien hebben we met Rachid een wethouderskandidaat in onze portefeuille.

Guernaoui zelf is blij met de overstap en wil met Groep de Mos met Groep gaan bouwen aan de grootste partij van Den Haag om zo alsnog in het College te komen.

Richard de Mos is sinds 2010 raadslid in Den Haag eerst namens de PVV en sinds 2014 is hij fractievoorzitter van de lokale partij Groep de Mos/Ouderen Partij Den Haag. Namens de Partij voor de Vrijheid (PVV) was hij tot en met 2012 lid van de Tweede Kamer. Voordat De Mos lid van de Tweede Kamer werd was hij beleidsmedewerker voor PVV-Kamerlid Martin Bosma.