8.4 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

CDA en VVD tegen verplicht voorlichting homo-acceptatie

De Tweede Kamer wil dat het kabinet scholen voortaan bestraft als die hun leerlingen niet voorlichten over verschillen in seksuele voorkeur. Ook moet het kabinet lessen over homo-acceptatie in het mbo verplichten.

Een op de vijf basis- en middelbare scholen schenkt nu nog geen aandacht aan seksuele diversiteit, terwijl dat sinds 2012 wel verplicht is.

SP’er Jasper van Dijk wil dat het kabinet ,,niet aarzelt” scholen die dat blijven verzuimen een boete of bijvoorbeeld toezicht op te leggen. Hij kreeg dinsdag bijval van een meerderheid van de Kamer.

Zowel CDA als VVD stemde tegen beide voorstellen, terwijl de VVD tijdens de verkiezingscampagne nog voor verplichte voorlichting op het mbo tekenden. VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz zegt nog vierkant achter die handtekening te staan, maar ze wil de onderwijsinspectie niet voor de voeten lopen en voorlichting over seksuele diversiteit eerst eens in haar geheel onder de loep nemen.