16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Kickbokser Badr Hari begint aan celstraf

Badr Hari is maandag begonnen aan zijn celstraf. Hij moet zes maanden straf uitzitten voor onder andere de zware mishandeling van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie en zijn advocaat Bénédicte Ficq.

Badr Hari werd in februari veroordeeld tot twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Na aftrek van voorarrest resteert nog een half jaar cel.  Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 45.000 euro betalen. 

Everink had Hari’s toenmalige vriendin Estelle Cruijff beledigd. Volgens het hof had de kickboxer daarom een motief om de zakenman te mishandelen. De verklaring van Hari dat hij slechts een klap heeft gegeven, achtte het hof ongeloofwaardig.

Everink werd vorig jaar maart dood aangetroffen in zijn huis. De 42-jarige zakenman werd door messteken om het leven gebracht. De rechtszaak tegen hoofdverdachte Mark de J. loopt nog. Hari is geen verdachte in deze zaak.