14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

HAND in HAND voor DIVERSITEIT

De Arnhemse LHBTI-gemeenschap is afgelopen weekend in zijn hart geraakt. Twee mannen zijn gemolesteerd omdat ze hand in hand door de stad liepen. Met een betonschaar is één van hen toegetakeld waarbij zijn tanden uit de mond geslagen zijn.

Gay Horeca Arnhem roept daarom iedereen op om op zaterdag 8 april om 17.00 uur naar het Jansplein in Arnhem te komen om samen hand in hand te staan voor diversiteit en de slachtoffers een hart onder de riem te steken. “Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur!”, laat de organisatie weten.

De Arnhemse Gay Horeca wil met deze actie laten zien dat ze samen en met elkaar op willen staan. “De LHBTI-gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en deze waarden willen zij uitdragen als signaal voor de toekomst. We zijn wie we zijn en blijven strijdbaar voor onze rechten opkomen. Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht.”