16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Vader Laura H. het OM kijkt te veel Homeland

De vader van de aan Islamitische Staat ontsnapte Laura H. heeft 10.000 euro betaald om haar te bevrijden uit Irak. Hij zegt dat vandaag in een interview in NRC Handelsblad.

Laura H. reisde met haar man en kinderen in 2015 naar het IS-bolwerk Raqqa in Syrië. Van daaruit kwam ze terecht in de Iraakse stad Mosul, waar ze vorig jaar zomer met haar kinderen uit ontsnapte. Bij aankomst op Schiphol werd ze opgepakt op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie. De 21-jarige Laura zit nu in de gevangenis in Vught op de terroristenafdeling.

Tijdens haar verblijf in IS-gebied kwam haar vader in contact met een particuliere Duitse stichting, die tegen betaling van 10.000 euro Laura’s bevrijding wist te regelen.

Vader H. zegt zijn verhaal te willen doen om het beeld bij te stellen dat justitie van Laura heeft. Het OM houdt er rekening mee dat Laura door IS is teruggestuurd om hier een aanslag te plegen. ,,Lau een aanslag plegen… Volgens mij hebben ze daar iets te veel Homeland gekeken.”