14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Vlaardingen krijgt een sociale supermarkt

De gemeente Vlaardingen krijgt na maanden van vertraging een sociale supermarkt en Staatssecretaris Jetta Klijnsma doet de officiële opening.

Een sociale supermarkt is de vernieuwde versie van de Voedselbank. Het is een Supermarkt voor huishoudens die tijdelijk in financiële problemen verkeren. In de winkel zullen tussen de 1.000 en 1.500 producten te koop zijn.

Met de komst van een zogenoemde sociale supermarkt kunnen arme gezinnen voortaan kiezen welke boodschappen ze nodig hebben. Zo zullen Jumbo en MCD het grootste deel van het assortiment leveren, tegen een gereduceerde prijs. Het gaat dan om de huismerken van de beide winkels meldt het AD.

Minima kunnen elke maand voor een paar tientjes alles binnen hebben, is de verwachting. In de herfst moet een restaurantgedeelte openen. Dan kunnen minima voor maximaal 6 euro een driegangenmaaltijd bestellen. Klanten moeten kunnen bewijzen dat ze voor goedkoop winkelen in aanmerking komen en krijgen een pas.