16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Rachid Guernaoui stapt uit D66 Den Haag

Rachid Guernaoui zorgde afgelopen week voor veel onrust in de partij door zichzelf kandidaat te stellen als wethouder. Dit terwijl de partij officieel Saskia Bruines naar voor had geschoven als opvolger van Ingrid van Engelshoven.

De affaire veroorzaakte binnen D66 voor veel reuring. Opponenten weten de rel aan een gebrek aan regie bij de grootste partij van de stad. Vanuit de landelijke partijtop werd zelfs Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven ingevlogen om de brand te blussen

Guernaoui stelt dat “het vertrouwen onherstelbaar is beschadigd na de procedure betreffende het wethouderschap”. Rachid had niet verwacht dat het zo zou lopen. “Ik ben 24 jaar lid geweest van de partij en zit al negen jaar bij de fractie. Na al die jaren had ik dit niet verwacht, maar zo is het.”

Guernaoui houdt zijn zetel en gaat verder als eenmansfractie. “Ik wil nog heel veel goede dingen doen voor de stad, ik ben nog niet klaar”, aldus het raadslid.