10.5 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Adviesraden willen betere integratie vluchtelingen

Vijf adviesraden hebben Edith Schippers een brief gestuurd om aandacht te vragen voor betere integratie van vluchtelingen.

Volgens hen moeten nieuwkomers zo snel en intensief mogelijk meedoen in de Nederlandse samenleving, maar wordt daar tot op heden te weinig aan gedaan.

De oproep is afkomstig van de voorzitters van het College voor de Rechten van de Mens, de Sociaal-Economische Raad, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken en de Raad voor het openbaar bestuur. Schippers (VVD) gaat als informateur de onderhandelingen begeleiden over een nieuwe regeringscoalitie.

Volgens de adviescolleges ontbreekt het aan systematische begeleiding en hulp met bijvoorbeeld de taal en het zoeken van werk. Daardoor duurt het voor veel nieuwkomers onnodig lang voordat ze aansluiting krijgen met de samenleving.