9.2 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Contant betalen bij Amsterdamse bussen verleden tijd

Vanaf aanstaande zondag kunnen reizigers in Amsterdamse bussen niet meer met contact geld betalen. Het GVB kondigde vorig jaar al aan dat cashgeld in de bus op termijn verleden tijd zou zijn. In de bussen is het vanaf zondag 26 maart alleen nog mogelijk om contactloos te betalen met een bankpas. Trams volgen later dit jaar. 

Nachtreizigers maakten al eerder kennis met de effecten van de nieuwe regeling: per 31 januari kan niet meer met contact geld betaald worden in de nachtbussen van het GVB.

Op deze manier hoopt het gemeentelijk vervoersbedrijf bussen en trams minder kwetsbaar te maken voor overvallers. Het komt met enige regelmaat voor dat buschauffeur onder dreiging van wapens hun kas moeten afstaan.