10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Sportclubs voeren actie voor Giro555

Nederlandse sportbonden roepen hun leden op om actie te voeren voor Giro555. De bonden hopen dat zoveel mogelijk sportverenigingen vanaf zaterdag geld ophalen voor de slachtoffers van de hongersnood in Afrika.

Tijdens wedstrijden wordt het publiek gevraagd om geld over te maken naar de samenwerkende hulporganisaties. Die hebben Giro555 geopend voor bewoners van Jemen, Noord-Oost Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië.

In het oosten van Afrika leven ruim 20 miljoen mensen op de rand van hongersnood. Het heeft in het gebied al maanden niet geregend. Ook zijn er in enkele landen gewapende conflicten waardoor veel mensen op de vlucht zijn.

De Giro555-actie begon op 6 maart. Vanaf 25 maart komen er vijf dagen van landelijke acties, die worden afgesloten met een grote actiedag op 29 maart op radio en tv.