16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Studentenraad wil uitbreiding gebedsruimte VU

De universitaire studentenraad wil uitbreiding van de islamitische gebedsruimte op de VU-campus. De huidige gebedsruimte, die in 2014 werd geopend, is alweer te klein. Dat schrijft de universitaire studentenraad op haar Facebookpagina.

“Er is ruimte voor ongeveer dertig personen, maar tijdens het vrijdaggebed is de drukte veel groter”, zegt raadslid Zakaria Nafid tegen Advalvas. Het aantal gebruikers van de gebedsruimte ligt rond de tachtig. “Dat is niet hygiënisch, maar belangrijker is dat het niet veilig is.”

Als oplossing denkt de universitaire studentenraad aan het inrichten van een tijdelijke extra ruimte op vrijdag in het Wis- en Natuurkundegebouw, waar inmiddels veel ruimtes leegstaan vanwege de verhuizing naar het nieuwe gebouw

De universitaire studentenraad heeft het probleem aangekaart bij verschillende instanties aan de VU, maar pas in juni staat het op de agenda van een openbare vergadering met het college van bestuur.