14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Turan Yazir trekt zich terug uit de politiek

CDA’er Turan Yazir heeft zich teruggetrokken als raadslid van de Rotterdamse CDA-fractie  nu een Turkse krant hem aanwijst als mede-aanstichter van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije.

In de regeringsgezinde krant Daily Sabah wordt Yazir met foto, naam en toenaam – aangewezen als een politicus die heult met Nederlandse ’fascisten’ als Geert Wilders. Yazir en twee andere oud-raadsleden zouden de PVV-leider steunen omdat ook zij, net als Wilders, tegen Erdogan zijn.

Fractievoorzitter Sven de Langen -CDA-  zegt in een schriftelijke verklaring dat het voor Yazir door de spanningen in de Turkse gemeenschap in Rotterdam ’onmogelijk om zijn taak naar behoren uit te oefenen’. „Turan is vastberaden om na een periode waarin vooral familie en gezin centraal staan, zijn politieke activiteiten onverminderd voort te zetten.”

Yazir is een sympathisant van de geestelijk leider Fethullah Gülen en wordt sinds de mislukte coup van juli vorig jaar bedreigd en geïntimideerd door Rotterdamse Turken die hem bechouwen als ’een landverrader’.