16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Nederlandse ambassadeur niet welkom in Turkije

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus heeft de uitspraak van president Erdogan tegen Nederland vanavond nog eens overgedaan. Hij zei onder meer dat diplomatieke vluchten vanuit Nederland zullen worden tegengehouden. Ook wil hij op regeringsniveau geen contact meer hebben.

Regeringsoverleg op hoog niveau zal worden opgeschort en de Nederlandse ambassadeur is niet meer welkom in Turkije. Kurtulmus liet ook weten dat hij de Turkse parlement zal aanbevelen de vriendschapsverdragen op te zeggen totdat Nederland op zijn schreden is teruggekeerd en zich terugtrekt van zijn ‘inhumane en onwettige’ optreden tegen Turkse ministers.

Nederlanders wordt geadviseerd de berichtgeving van het Consulaat-Generaal te volgen vanwege de recente ontwikkelingen en spanningen en worden gevraagd demonstraties en grote bijeenkomsten te vermijden.