14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Turkse minister Cavusoglu Wilders is een fascist

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu komt hoe dan ook naar Nederland voor de campagne voor het Turkse referendum in april.

Cavusoglu heeft donderdag beklemtoond desnoods zaterdag al te komen, als er in overleg met zijn Nederlandse collega Bert Koenders geen andere datum uitrolt, aldus Turkse media.

Mark Rutte zie vandaag vaan het begin van de EU-top in Brussel dat de komst van Cavusoglu naar Nederland ongewenst is. Wij zitten daar niet op te wachten, niet voor en niet na de verkiezingen op 15 maart. Wij proberen er alles aan te doen om pijnlijke situaties te voorkomen aldus Rutte.

Ook de opmerking van Cavusoglu’s dat PVV-leider Geert Wilders „een fascist” is valt helemaal verkeerd bij Rutte. „Wat die man zegt is allemaal verschrikkelijk en hij bemoeit zich bovendien met nationale politiek.” „Het is niet zo dat we in algemene zin Turkse politici tegenhouden maar Turkse ministers die willen komen spreken over een puur nationale gelegenheid is ongewenst.”