16.1 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Jan Roos: Essalam moskee is haatpaleis

Op 10 maart organiseert SPIOR het nationale islamdebat in de grootste moskee van Nederland. In de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart worden politieke partijen uitgenodigd om kleur te bekennen op hun visie over de islam in Nederland.

VNL-lijsttrekker Jan Roos zegt af bij ’het nationale islamdebat’. De partijvoorman wilde er graag in discussie gaan, maar nu hij heeft gehoord wat er in de moskee gepredikt wordt waar het debat wordt gehouden, wil Roos niet meer naar dat „haatpaleis.”

Aanstaande vrijdag zouden zeven partijen de degens kruisen in de Rotterdamse Essalam moskee. „Het leek me heel goed om daar eens te bespreken in hoeverre de islam in Nederland thuis hoort en waar moslims zich aan dienen te houden. Godsdienst vind ik een groot goed, maar sommige dingen uit hun geloof staan haaks op westerse waarden.”

De VNL-voorman zag de uitnodiging tot debat aanvankelijk als een handreiking vanuit de islamitische gemeenschap.