10.5 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Vogue krijgt een Arabische versie

Het Amerikaanse model Gigi Hadid staat op de cover van de eerste Arabische editie van het modetijdschrift Vogue. Op de zwart-wit-coverfoto draagt het 21-jarige topmodel een sluier die haar Arabische roots symboliseert.

Zondag komt de Arabische editie uit in Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Volgens de Saudische prinses Deena Aljuhani Abdulaziz, hoofdredactrice van de Arabische editie van Vogue, was de keuze voor Hadid op de cover een logische. “Er is geen beter gezicht dan dat van Gigi om de Arabische editie te introduceren. Ze is een model dat de ondernemende en dynamische generatie van morgen vertegenwoordigt.”

Op de zwart-wit-coverfoto draagt het 21-jarige topmodel een sluier die haar Arabische roots symboliseert. Op Instagram schrijft Hadid dat de cover veel voor haar betekent. Ze is zelf ook een mengelmoes van verschillende culturen; ze heeft een Palestijns-Amerikaanse vader en een van oorsprong Nederlandse moeder.

Er zijn twee verschillende coverfoto’s gemaakt, een voor de Engelstalige editie en een voor de Arabische. Op allebei draagt Hadid een rijkversierde hoofddoek die vooral haar half-Palestijnse afkomst benadrukt.