10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Operatie Libero wil online de PVV bestrijden

Een groep Amsterdammers komt tot de verkiezingen iedere avond bijeen om online actie te voeren tegen populisme. Onder de naam Operatie Libero gaan ze op ‘rechtse’ fora discussiëren met mogelijke PVV-stemmers.

Operatie Libero komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Daar zet de organisatie zich tijdens referenda in om het populisme tegen te gaan.

Inmiddels zijn in verschillende Europese landen zusterinitiatieven ontstaan. “Wat ons internationaal verbindt is het liberalisme,” zegt “Wij geloven dat je vrij moet kunnen zijn als individu.”

Ondanks de anti-PVV argumenten zeggen de initiatiefnemers onafhankelijk te zijn. “Het ironische is dat de Partij Van de Vrijheid in Nederland de partij is die de vrijheid het meest bedreigt,” Olaf Paulus, woordvoerder van Operatie Libero.