14.7 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

Saskia Bruines verslaat Rachid Guernaoui

Met een nipte meerderheid is Saskia Bruines donderdagavond benoemd als nieuwe wethouder voor Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs in Den Haag. 

Bruines werd eind januari door D66 voorgedragen als nieuwe wethouder in Den Haag. Gemeenteraadslid Rachid Guernaoui meldde later zichzelf als kandidaat tegen de wil van de fractievoorzitter Robert van Asten. 

Met een ‘wethouderscoup’ zou Guernaoui het begeerde plekje als wethouder in de macht slepen. Hij kreeg 20 raadsleden aan zijn kant, tegenover de 23 die kozen voor Saskia Bruines. Een teleurstelling, en dus gaat hij nadenken over zijn politieke toekomst na deze teleurstelling. 

D66-fractievoorzitter Robert van Asten: “Hier zijn diepe wonden geslagen in de fractie, hier moet in de fractie stevig over gesproken worden.”