16.1 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Martin Bosma: Lodewijk Asscher is uit op de vernietiging Zwarte Piet

De Tweede Kamer praat vandaag over het wetsvoorstel van de PVV dat moet garanderen dat Zwarte Piet zwart blijft.

Volgens de indiener van wetsvoorstel Martin Bosma -PVV- ,,Is er al jaren een oorlog tegen Zwarte Piet aan de gang.” Volgens hem zijn politici, onder wie vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA), uit op de vernietiging van de kindervriend. ,,Dat moet stoppen.

Volgens Bosma behoort Zwarte Piet tot de tradities van Nederland waar we trots op moeten zijn. Het is totale onzin Zwarte Piet te verbinden aan racisme of slavernij”, aldus Bosma.

Helaas voor de voorstanders lijkt de ‘Zwarte Piet-wet’ weinig kans te maken in het parlement. ,,Het is een maatschappelijke discussie, geen politieke”, aldus regeringspartij VVD over de kleur die de hulp van Sinterklaas zou moeten hebben. Dat vindt ook PvdA-Kamerlid Joyce Vermue: ,,We moeten niet bij wet regelen hoe mensen Sinterklaas vieren”.