14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Valentijn geen onderdeel van islamitische traditie

In Pakistan mogen mensen dit jaar geen Valentijnsdag in het openbaar vieren. Dat heeft een hoge rechtbank in Islamabad bepaald.

Volgens de rechter mag er geen reclame voor de dag van de liefde worden gemaakt of verstuurd.

Een inwoner in Pakistan had de rechtszaak aangespannen, omdat het vieren Valentijnsdag niet past bij de Pakistaanse cultuur en religie.

De Pakistaanse president Mamnoon Hussain heeft eerder al zijn ongenoegen geuit over Valentijnsdag. Vorig jaar nog drong hij aan om het feest te boycotten. ‘Het heeft geen overeenkomsten met onze cultuur en moet worden vermeden’. De president vindt dat Valentijn geen onderdeel is van de islamitische traditie, maar hoort bij het Westen. ‘We moeten onze religieuze en nationale identiteiten behouden.

De leden van religieuze groepen en de grootste Pakistaanse islamistische partij Jamaat-e Islami noemden Valentijnsdag on-islamitisch.  De islamistische partij, vindt dat er in plaats van een dag van de liefde, een ’dag van nederigheid’ moest worden gehouden.