14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Advocaat-generaal eist 1.500 euro van rapper Ismo

Tegen de Nederlands-Marokkaanse rapper Ismo is voor het gerechtshof in Den Bosch een geldboete van 1.500 euro geëist wegens beledigende teksten over homo’s en joden.

In december 2015 werd Ismo nog door de rechtbank vrijgesproken. De beledigende teksten over joden en homoseksuelen vielen volgens de rechtbank binnen de artistieke expressie en dus onder het recht van vrijheid van meningsuiting. De advocaat-generaal van het hof is het daar niet mee eens en eist een geldboete van 1.500 euro waarvan 500 voorwaardelijk.

“Discriminatie op grond van ras en seksuele geaardheid kan niet worden getolereerd en dient adequaat aangepakt te worden’’, aldus de advocaat-generaal. ,,Zeker waar het gaat om forse beledigende uitlatingen als die door de verdachte zijn gedaan.”

De rechtbank doet op 21 februari uitspraak.