18.1 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Moslimkleding en oproep tot gebed verboden

Burgemeester Laszlo Toroczkai van een dorp in Hongarije heeft het dragen van moslimkleding en de oproep tot het gebed verboden.

Met zijn “oorlog tegen de moslimcultuur” hoopt de burgemeester van de stad Asotthalom andere christelijke Europeanen aan te trekken die tegen het multiculturalisme in hun eigen land zijn.

Vooral mensen uit West-Europa zijn welkom in Asotthalom, een afgelegen dorp in de zuidelijke laagvlakten van Hongarije, op zo’n twee uur van de hoofdstad Boedapest. Moslims zijn er niet meer welkom. De burgemeester heeft ook publieke uitingen van affectie van en door homoseksuelen verboden

Burgemeester Laszlo Toroczkai : “Het is heel belangrijk voor het dorp dat onze tradities behouden blijven. Als er veel moslims komen, zouden ze niet kunnen integreren in onze christelijke gemeenschap. Ik zou graag hebben dat Europa toebehoort aan Europeanen, Azië aan Aziaten en Afrika aan Afrikanen. Zo eenvoudig is het.”