9.2 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

DENK sleept NRC voor het gerecht

 

De politiek beweging DENK gaat NRC Handelsblad voor het gerecht dagen voor het verspreiden van valse nieuws.

De krant weigert volgens DENKT om valse informatie terug te nemen en weigert te verschijnen bij een zitting van de Raad voor de Journalistiek.

Tijdens deze zitting zou een klacht inzake NRC-publicaties over DENK-voorzitter Selçuk Öztürk worden behandeld, waarin op een aantoonbaar beschuldigende, onware, selectieve en tendentieuze wijze is bericht over een aantal zakelijke transacties van het Kamerlid uit het verleden. Dat schrijft DENK in een persbericht

Volgens DENK heeft NRC aantoonbaar gepoogd om karaktermoord te plegen op een volksvertegenwoordiger, waarbij de naam en het imago van de Politieke beweging DENK zijn beschadigd.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft Öztürk het NRC en de ‘onderzoeks-’ journalist Joep Dohmen voor de Raad voor de Journalistiek gedaagd.  NRC heeft echter laten weten dat zij verstek laten gaan op de door de Raad voor de Journalistiek in deze maand geplande zittingsdatum, waarmee de zitting geen doorgang kan vinden.