16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Gemeente Amsterdam gaat in overleg met moslimgemeenschap

De gemeente Amsterdam nodigt op korte termijn de moslim gemeenschap in de stad uit voor een gesprek, op initiatief van burgemeester Eberhard van der Laan.

De uitnodiging van het gemeente bestuur komt na een terroristische aanslag zondagavond in een moskee in de Canadese stad Quebec. Amsterdam heeft daar met afschuw kennis van genomen, laat een woordvoerder weten.

“Zoals gebruikelijk na aanslagen in het buitenland, monitoren we de situatie in de stad, en kijken we wat deze aanslag betekent voor Amsterdam”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Daarover is constant overleg met politie en Openbaar Ministerie. “Voor nu is er naar aanleiding van deze aanslag geen reden om extra maatregelen te nemen.”

Dat de moskeeën zelf nadenken over maatregelen die ze kunnen treffen, is begrijpelijk. Het is jammer dat dat nodig is. Aldus de woordvoerder.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt dat er op dit moment geen aanleiding is voor extra veiligheidsmaatregelen bij moskeeën. De politie en gemeenten hebben nauw contact met de moskeeën en de NCTV zelf ook. Indien nodig worden er lokaal passende maatregelen genomen.