16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Zware kritiek op Moslimleiders na inreisverbod Trump

In de Arabische media is veel kritiek op de islamitische leiders en de Arabische Liga. President Donald Trump heeft wel met de koning van Saoedi-Arabië  een uur lang gebeld maar vanuit de kant van Saoedi-Arabië is het stil.

Op de sociaal media hebben vooral Koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed van Saoedi-Arabie en Abdel Fettah al-Sisi van Egypte het zwaar te verduren. Hun stil zwijgen levert hun #schoothondenTrump op.

Kritiek is ook op de twitter Imams -uit de golfstaten- die miljoenen volgers hebben de beroemde Al Azhar Universiteit in Egypte worden onder vuur genomen. Volgens de lezers is de Jihaad niet oorlog van de wapens maar het opkomen voor mensenrechten en deze verdedigen.

Veel bewondering is voor de Mexicaanse president Enrique Pena, de Arabische media en de Sociaal Media gebruikers,  roepen de Arabische Liga om een voorbeeld te nemen aan Pena die uit liefde voor zijn bevolking tegen de muur van Trump is.

Nederland
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een hoorzitting over het inreisverbod voor moslims uit zeven islamitische landen dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft ingesteld. Het voorstel van D66 en GroenLinks wordt gesteund door de PvdA, het CDA, de SP, de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren, Groep Kuzu/Öztürk en onafhankelijk Kamerlid Norbert Klein.

Tijdens de hoorzitting willen politieke partijen vragen stellen aan KLM, de marechaussee en een expert op het gebied van volkenrecht.