9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Leefbaar Rotterdam: Aboutaleb is onbetrouwbaar

Burgemeester Aboutaleb verleent zijn medewerking aan de conferentie ‘Palestinians in Europe’ op 15 april in de Doelen.

Leefbaar Rotterdam raadslid Tanya Hoogwerf had eerder om een verbod gevraagd omdat sprekers en mensen binnen de organisatie van de conferentie gelieerd aan Hamas zouden zijn. Ze noemt het een ‘Hamas-conferentie’.

Aboutaleb vindt dat de conferentie geen risico vormt voor de openbare orde. Uit informatie van onder meer de politie en NCTV (National Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) is ‘uit geen enkele bron gebleken dat de conferentie door Hamas wordt georganiseerd’.

Hoogwerf is verbijsterd en diep teleurgesteld en vindt Aboutaleb ongeloofwaardig en onbetrouwbaar. “Het blijft bijzonder dat de burgemeester van ‘Rot dan toch op’, de aanpakker van radicalisering en de voorvechter van de wij-samenleving de rode loper uitgooit voor een terreurorganisatie.”

Leefbaar Rotterdam had de steun van Aboutaleb in deze kwestie verwacht en wil alsnog een verbod op de conferentie afdwingen.