9.2 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Minister Ard van der Steur stapt op

Ard van der Steur neemt ontslag als minister van Veiligheid en Justitie. Dat maakte hij zichtbaar emotioneel bekend tijdenshet debat over de Teevendeal.

De minister is de derde bewindspersoon van VVD-er die valt. Nieuwsuur onthulde maandag dat Van der Steur ervoor heeft gezorgd dat cruciale informatie niet bij de Tweede Kamer belandde. 

Hij vindt dat Nieuwsuur, dat het nieuws bracht, en de Tweede Kamer zijn adviezen aan Opstelten verkeerd interpreteren. ‘Je kunt er met de beste wil van de wereld niet van maken dat ik niet wilde dat het gepubliceerd zou worden.

Ard van der Steur in de kamer: ‘Ik heb alle vragen beantwoord. Ik zie, ik merk en ik voel dat mijn antwoorden er niet toe doen omdat velen hun politieke oordeel allang hebben geveld. Ik heb mijn werk uitgevoerd naar eer en geweten.

De mensen waar ik mee gewerkt heb, verdienen een minister die het vertrouwen van de Kamer geniet. Ik heb voor dit debat al aan de minister-president laten weten dat ik mijn besluit aan eind eerste termijn bekend zou maken. Ik wilde mezelf eerst verdedigen tegen de ongefundeerde beschuldigingen. Ik zal mijn ontslag aanbieden aan zijne majesteit de koning.’