16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

De Standaard ontslaat Abou Jahjah

De Belgische krant De Standaard heeft columnist Dyab Abou Jahjah ontslagen. De Belgische krant vond de uitspraak van de columnist over de aanslag in Jeruzalem te ver gaan.

De Standaard stelde vandaag op zijn website dat Dyab Abou Jahjah met zijn uitspraak buiten de grenzen heeft plaatst van het publieke debat. ,,Aan het brede debat zijn grenzen, en die liggen voor ons bij het ondersteunen van geweld zonder onderscheid.” 

De krant zegt dat het besluit geen invloed heeft op de tot nog toe ingezette koers. ,,De Standaard zal niet van haar koers afwijken om tegendraadse, de consensus uitdagende stemmen het woord te geven.”

Abou Jahjah laat via zijn facebookpagina weten ,,Ik ben zojuist ontslagen door De Standaard omdat ik opstond voor gerechtigheid en voor het recht van een onderdrukt volk om tegen de bezetting van hun land op te komen. Ik heb altijd geweten dat deze dag zou komen. En ik ben bereid daar de prijs voor te betalen. Ik zal trouw blijven aan mijn principes.”