16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Oproep moslimjongeren Culemborg blijf kalm

De politie is volop bezig met het onderzoek naar de branden in Culemborg. Er is nog niemand aangehouden. Woensdagavond werd het voormalige zwembad De Meer door brand grotendeels verwoest. In het pand zou een moskee worden gevestigd.

De politie bekijkt of er een verband is met zes autobranden in de omgeving van het zwembad in dezelfde nacht.

De organisatie Moslimjongeren Culemborg had al eerder aangekondigd rond de jaarwisseling extra te zullen surveilleren in de wijk. Want vaker liepen de spanningen aan het eind van het jaar op in Terweijde.

De organisatie Moslimjongeren Culemborg heeft gisteren, een oproep gedaan aan de moslimjongeren, om geen wraak te nemen. Jongeren worden oproepen om een voorbeeld te nemen aan de profeet. Het advies is om vooral kalm te blijven en de politie haar werk te laten doen.