10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

The New Sultan: Erdogan and the Crisis of Modern Turkey

Soner Cagaptay is directeur van het Turkse Research Program bij The Washington Institute. Hij heeft veel geschreven over de Amerikaanse-Turkse betrekkingen, Turkse binnenlandse politiek, en Turks nationalisme. Hij publiceert in wetenschappelijke tijdschriften en de grote internationale gedrukte media, waaronder de Wall Street Journal, Washington Post, New York Times, Jane’s Defense Weekly, Atlantic, New Republic en Newsweek Türkiye.

Cagaptay heeft een vaste columnist voor Hürriyet Daily News, de oudste en meest invloedrijke Engels-talige krant van Turkije. Hij verschijnt regelmatig op Fox News, CNN, NPR, Voice of America, de BBC en CNN-Turk.

 

Met zijn nieuwe boek, The New Sultan: Erdogan and the Crisis of Modern Turkey richt hij de aandacht op – de machtige leider van het land – door zijn autoritair regime zijn de spanningen enorm toegenomen zowel binnen als buiten Turkije

Het optreden van Erdogan wordt als bruut beschouwd – duizenden journalisten gearresteerd, academici officieel verboden het land te verlaten, decanen ontslagen en driekwart van land hoogste legerofficieren zijn gearresteerd.

Soner Cagaptay kijkt in zijn boek naar waar Erdogan vandaan komt en waar hij past in de Turkse geschiedenis, waar hij in gelooft, hoe hij zijn heerschappij heeft georganiseerd. Ook zijn afkeer van de Gülen beweging, het leger en de Koerdische kwestie komen uitgebreid aan de orde,