16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

OM gaat net als Wilders in beroep in zaak-Wilders

Het Openbaar Ministerie Den Haag maakt vandaag bekend dat ook zij in beroep tegen de uitspraak in de zaak-Geert Wilders.

Het OM vindt dat de rechter te mild is geweest voor de PVV-leider. Het Openbaar Ministerie vindt dat de uitspraak over de boete een herbeoordeling van het hof behoeft.

Het OM, dat een boete van 5000 eiste tegen de PVV-leider, wil dat Wilders wél een straf krijgt en ook wordt veroordeeld voor zijn uitspraken op 12 maart 2014 op een markt in Den Haag. Wilders sprak daar over ,,een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”. Wilders werd daarvan vrijgesproken, omdat zijn opmerkingen spontaan zouden zijn gedaan.

Wilders is echter van mening dat zijn woorden het politieke programma van zijn partij verwoorden en bovendien en binnen de vrijheid van meningsuiting vallen.

Wilders heeft reageerde vandaag op het beroep van het OM: ,,Het zal het OM en Rutte niet lukken miljoenen mensen het zwijgen op te leggen. Het Nederlandse volk zal mij vrijspreken op 15 maart”,