16.1 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Van Aartsen: Imam Fawaz mag geen moskee openen

Imam Fawaz Jneid krijgt geen toestemming van de gemeente Den Haag om een moskee te beginnen aan de Cillierstraat. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen, gisteren via Hoofd veiligheid, laten weten aan de stichting Qanitoen.

Van Aartsen zei dat woensdag tijdens een spoeddebat van de Haagse gemeenteraadscommissie over een bericht van afgelopen vrijdag, toen bleek dat stichting, Qanitoen, een pand heeft gekocht.

Reden voor de weigering is dat de gemeente hiervoor het erfpachtcontract moet aanpassen. In dat contract staat dat er op deze plek in de Cillierstraat ‘enkel bedrijfsmatige activiteiten kunnen worden ontplooid. Voor de aanpassing van het erfpachtcontract zal de gemeente geen toestemming verlenen aldus Van Aartsen.

De burgemeester zegt dat Fawaz nauwlettend in het oog wordt gehouden. In de Cillierstraat is sinds dinsdag een camera geplaatst. Van Aartsen zegt dat op deze manier in de gaten kan worden gehouden, wat er in het pand zich afspeelt.