14.7 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

Asscher: wil een progressief antwoord tegen Wilders

Vicepremier en minisiter Lodewijk Asscher is gekozen tot lijsttrekker van PvdA. Asscher zegt intens dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat ik hij heeft gekregen.

Asscher heeft als eerste Diederik bedanken voor de mooie jaren. Dank voor zijn moed en doorzettingsvermogen. Hij liet aanstekelijke strijdlust zien. Hulde. Ik vond het niet makkelijk het op te nemen tegen Diederik Samsom. 

Samsom maakte meteen na de uitslag bekend dat hij per direct het fractievoorzitterschap van de PvdA neerlegt en uit de Kamer vertrekt. De zichtbaar aangedane Samsom feliciteerde Asscher en dankte zijn partij voor de afgelopen jaren waarin hij leider mocht zijn.

Asscher is er van overtuigd dat deze tijd een andere koers vraagt. Hij wil een sociale economisch en fatsoenlijk samenleving. Een Nederland waar iedereen trots op kan zijn. Een progressief antwoord tegen Wilders. Dit is het begin van de strijd voor Nederland. Er wordt te veel geschreeuwd en te weinig naar elkaar geluisterd. “

Asscher won de strijd  van de zittende partijleider Diederik Samsom. Voor hem is het bijzonder pijnlijk dat hij het veld moet ruimen. Samsom: Ik heb iedere dag alles gegeven, ik heb van iedere dag genoten. Ik ben ongelooflijk trots op wat wij samen de afgelopen jaren hebben bereikt. Ik heb in deze campagne gevochten voor wat het waard was, maar de leden hebben anders besloten.