14.7 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

Wilders wil een andere rechter en minder Marokkanen

Geert Wilders heeft in de rechtbank op Schiphol herhaald dat hij ‘minder Marokkanen wil’.  Wilders noemde het proces politiek en hij riep één van de rechters op om te vertrekken.

Wilders uit in zijn verhandeling felle kritiek op een van de drie rechters. Volgens de PVV-leider heeft rechter Van Rens zich in het verleden negatief uitgelaten over politieke standpunten van zijn partij. Ook zou ze in een televisieprogramma de rechterlijke beslissing tijdens zijn vorige proces om de wraking van de rechter toe te wijzen bekritiseerd hebben.

‘Er is in heel Nederland één rechter geweest die openlijk kritiek heeft geleverd op deze rechtelijke beslissing over mij. Uitgerekend tegenover die rechter, sta ik hier vandaag. Ik hoop dat u begrijpt dat ik er weinig vertrouwen in heb’, aldus Wilders.

Hierop vroeg Wilders of rechter Van Rens de huidige zaak naast zich neer wil leggen. ‘Het zou u sieren indien u zich van deze zaak zou verschonen. En ik roep u daartoe dan ook met klem op.’

Geert Wilders: ‘Vrijheid van meningsuiting is het enige dat ik nog heb. Ik geef niet op. Ik vind het een schande dat ik hier moet staan en dat vinden veel mensen in binnen- en buitenland ook. Ik heb gesproken over minder Marokkanen. Waarom deed ik dat? Omdat ik minder Marokkanen wil’, aldus de PVV-leider die stelt dat Nederland een gigantisch Marokkanen-probleem heeft.

‘Het is mijn taak om dat eerlijk te benoemen. Hoe ik dat wil staat al sinds 2006 in mijn verkiezingsprogramma. Ik heb niet gezegd dat alle Marokkanen niet deugen, of dat ze allemaal het land uit moeten. Maar wel dat er minder Marokkanen moeten zijn.’ Schrijft de Volkskrant.