10.5 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Hoe halal zijn de Hollandse media?

Op woensdag 27 januari organiseert OneWorld en Pakhuis de Zwijger een debat over: Hoe halal zijn de Hollandse media?

“Islam rechtvaardigt agressie tegen ongelovigen” kopt de Volkskrant, moslimcartoons in Charlie Hebdo, en een studente/moslim die niet meer weet hoe ze haar afschuw moet uiten na de aanslagen in Parijs en hoe lang moeten Nederlandse moslims afstand blijven nemen van geweld?

Wat brengen de media voor verhaal over de islam, zeker gezien alle ontwikkelingen rondom IS? Wat voor invloed heeft dat op onze beeldvorming, maar ook op de politiek? Zijn kranten en tv zich voldoende bewust van het nieuws en de toon waarop ze dat brengen, en wat zijn daarvan de effecten?

Daarover gaan in gesprek tijdens het Mediacafé van OneWorld en Pakhuis de Zwijger. Jan Dijkgraaf, opiniemaker, o.a. bij Metro & WNL. Maarten Boudry, Vlaams filosoof en skepticus en docent aan de Universiteit Gent. Esra Dede, blogt voor OneWorld en Brahim Bourzik, hoofdredacteur Moslimkrant & MOHAMMED Glossy.

 Toegang is gratis, reserveren via Pakhuis de Zwijger https://dezwijger.nl/