10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

VVD wil ombudsman voor publieke omroep

Mensen moeten kunnen klagen over fouten in programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Daarvoor moet een ombudsman komen, vindt de VVD. Die moet de journalistieke kwaliteit bewaken en een rectificatie kunnen afdwingen, die in het bewuste programma zelf moet worden getoond.

VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias stelde dat maandag voor tijdens de behandeling van de mediabegroting. Volgens hem is de Raad voor de Journalistiek, die klachten in medialand beoordeelt, niet voldoende . De ombudsman voor de NPO moet een gezaghebbende, ervaren en neutrale persoon zijn, aldus Elias.

Hij wil dat staatssecretaris Sander Dekker (Media) hierover snel bindende afspraken maakt met de NPO. De ombudsfunctie moet vanaf september in kunnen gaan, aldus de coalitiepartij.