16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

SP: misdadige verleden ouders mag niet gebruikt worden tegen kinderen bij asiel

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt het niet rechtvaardig dat het vermeende misdadige verleden van ouders wordt gebruikt tegen hun kinderen. Zij zouden een verblijfsstatus moeten kunnen krijgen, los van hun ouders.

De Angolese Gláucio (13) en Márcia (18) moeten wat betreft de SP in Nederland kunnen blijven. Hun gezin is aangehouden en overgebracht naar een opvanglocatie in Zeist in afwachting van hun uitzetting.

Het gezin is al vijftien jaar in Nederland maar mag niet blijven, omdat de vader als militair mogelijk ernstige misdaden heeft gepleegd in zijn thuisland.
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (asielzaken) wilde vrijdag niets zeggen over de kwestie omdat het om een individuele zaak gaat.

Op Twitter wordt boos gereageerd op de aanstaande uitzetting. Gláucio is in Nederland geboren en Márcia was deze week net begonnen aan een studie rechten aan de Eramus Universiteit in Rotterdam, schrijven sympathisanten. Ze roepen op om aanstaande maandag te demonstreren bij het detentiecentrum in Zeist.